top of page
Writer's pictureeleni patriarchi

Πώς να συνδέομαι με το παιδί μου κάθε μέρα


Συχνά, η καθημερινότητα μας κερδίζει όλους. Το βράδυ οι περισσότεροι γονείς, βάζουμε στόχους ή κάνουμε σχέδια για την επόμενη μέρα. Αλλά η μέρα δεν έχει αρκετές ώρες για να χωρέσουν όλα όσα επιθυμούμε. Ο ποιοτικός χρόνος που μας συζητούν στο σχολείο, στη θεραπεία, συχνά δε βγαίνει στο "πρόγραμμα" και καταλήγουμε συχνά να φορτωνόμαστε παραπάνω "τύψεις" και προβληματισμούς ή μεταθέσεις για το σαββατοκύριακο. Η δημιουργία ισχυρών και κατάλληλων δεσμών με τα παιδιά μας χρειάζεται σίγουρα παρουσία και η παρουσία μας μπορεί να είναι αισθητή στα παιδιά και σε απλά πράγματα, με απλές, τρυφερές κινήσεις, σε στιγμές που αιφνιδιάζουν και συνεπαίρνουν τα παιδιά. Δοκιμάστε να αιφνιδιάσετε ευχάριστα τα δικά σας παιδιά...


1. ρωτήστε τα αν θέλουν μία αγκαλιά.

2. αφήστε ένα σημείωμα ή ένα σχέδιο έκπληξη για εκείνα, μέσα στη σχολική τους τσάντα ή στο δωμάτιο τους.

3. διαβάστε παραμύθια μαζί, ονειρευτείτε και φανταστείτε παρέα με τους ήρωες, συζητήστε για τα συναισθήματα, τα κίνητρα και τις πράξεις τους.

4. μαγειρέψτε μαζί και ζητήστε τους να σας βοηθήσουν στις μικρό-δουλειές και όπου θεωρείτε οτι μπορούν να περάσουν χρόνο μαζί σας.

5. κάντε βόλτες στη φύση, τέτοιες βόλτες τα "φτιάχνουν" όλα.

6. μιλήστε τους συχνά για το πώς νιώθουν αλλά για το πώς νίωθετε εσείς.

7. ρωτήστε τα πώς ήταν η ημέρα τους, αλλά μοιραστείτε μαζί τους νέα και από την δική σας ημέρα.

8. διηγηθείτε τους συχνά ιστορίες από όταν ήταν μωρά και ανατρέξτε μαζί στις παλιές σας φωτογραφίες.

9. δημιουργείστε μαζί καλλιτεχνική συλλογή, όπου θα κρατάτε αρχείο από κατασκευές, δημιουργίες, σχέδια, φωτογραφίες, ζωγραφιές, αλλά και ιδέες με τις οποίες μπορείτε να καταπιαστείτε στο μέλλον.

10. πείτε συχνά "μου αρέσει πολύ όταν..."

11. πειτε συχνά, "σε αγαπώ"...

Comments


bottom of page